Nieuws

Dinsdag 6 februari Meezingen met delen uit de Johannes Passion.

Op 6 februari beleven we al iets van het concert van 10 maart a.s. We zingen met onze gasten een aantal delen uit dit meesterwerk van Johann Sebastian Bach. Altijd al eens willen proeven hoe het is om mee te zingen? Nieuwsgierig hoe er toegewerkt wordt naar een concert? Kom dan op 6 februari naar de Ontmoetingskerk. De muziek ligt klaar en er is gelegenheid om nader kennis te maken met het koor.

Ook luisteraars zijn welkom!

 

 

 

 

 

Woensdag 15 november 2017 zongen we het Requiem van Gabriel Fauré en het Magnificat van John Rutter.

In het Magnificat geeft Rutter muzikaal vorm aan de vreugde en het vertrouwen in God die Maria uitte toen zij hoorde dat zij Christus zou baren. Hij verklankt dit met Gregoriaanse, Spaanse en Latijns-Amerikaanse kenmerken zonder afbreuk te doen aan de diepere betekenis van de tekst. Uitbundige en ingetogen delen wisselen elkaar af. Lees meer..
Het alom bekende en geliefde Requiem van Gabriel Fauré biedt een muzikale troost rondom sterven en dood. Lees meer…

Het programma werd aangevuld met de Fantasie voor fluit en orkest, eveneens van Gabriel Fauré. Een kort stuk met een prachtige fluitsolo.

 

Uitvoerenden:    Holland Symfonie Orkest, Oratoriumkoor Euphonia Rhenen
Solisten Tineke Roseboom, sopraan (www.tinekeroseboom.com), Robbert Muuse, bas-bariton (www.robbertmuuse.com) en Elly Meijer – Klein, orgel.
Algehele leiding Harry Brasser, dirigent.

Dit concert werd mede mogelijk gemaakt door

Het concert werd gecombineerd met een fototentoonstelling met werk van Hans Neecke en Wim Keetbaas. Hun foto’s sloten prachtig aan bij de muziek.

Hieronder een impressie.

 

Dinsdag 22 augustus: de eerste repetitie na de zomerstop.

Elly Meijer en Harry Brasser zijn er helemaal klaar voor!

 

 

 

 

 

 

 

 

Open repetitie.. leerzaam en gezellig!

Op 28 maart jl mochten we vele gasten verwelkomen, die samen met de leden genoten van het gevarieerde programma. Delen uit het nieuwe repertoire en delen uit de Johannes Passion wisselden elkaar af. In de pauze en tijdens de nazit was er volop tijd om nader kennis te maken en informatie te verstrekken. Een aantal belangstellenden gaf aan zeker terug te komen voor een gratis proefmaand om de kennismaking voort te zetten.

De open repetitie van 28 maart gemist? U bent altijd welkom op dinsdagavond van 20 – 22 u in de Ontmoetingskerk, Anjerlaan 1, Rhenen.

 

 

Euphonia heeft een mooie mix van leden die al heel lang meezingen en mensen die recent ingestroomd zijn als lid of projectlid.

Op de ledenvergadering ontving Ria Zwiers een bloemetje voor haar inzet, niet alleen w.b. het zingen bij de alten, maar ook voor alle hulp!

 

Euphonia bekroonde het jubileumjaar met een ode aan de schepping!

In 2016 vierde Euphonia haar 85-jarig jubileum met twee bijzondere concerten.

In maart werd de Johannes Passion van J.S. Bach uitgevoerd.

Behalve de volledige uitvoering op zaterdagavond was er op vrijdag een middagconcert van deel 1, waaraan een verteller en leerlingen van drie Rhenense basisscholen meewerkten. Het verhaal werd verteld door Jaap Pilon en de leerlingen van De Springplank, de Cunera- en de Ericaschool zongen de drie koralen. Vooraf kregen de leerlingen op school al muzieklessen. Voor de meesten van hen een eerste kennismaking met Bach en zijn Johannes Passion!

 

Op 12 november volgde Die Schöpfung van Joseph Haydn

img_0428

 

foto’s Dirk van Dijk

Behalve Oratoriumkoor Euphonia werkten mee het Holland Symfonie Orkest en de solisten Marjon Strijk, sopraan, Peter Vos, tenor en Robert Muusse, bas. Het geheel stond onder leiding van Wim van Herk, dirigent.

Gelijktijdig met het concert toonde Hannelieke van de Beek haar kunstwerken van de scheppingsdagen. Hannelieke van de Beek is beeldend kunstenaar en woont in Leersum. http://hanneliekevandebeek.exto.nl/. In de pauze waren de kunstwerken ook te zien op een projectiescherm.

Het geheel was een geweldig succes. Euphonia kan terugzien op een geslaagd jubileumjaar!

Dit concert werd financieel ondersteund door

prins-bernhard-cultuurfonds_alternatief_cmyk_logo        kfhein_fonds_roze_pmslogo-van-dillen-beheer-5a

 

 kopie-van-img_0427