COV Euphonia

Repetitor

Koorrepetitor van COV Euphonia is Elly Meijer-Klein. Zij begon op negenjarige leeftijd met orgel spelen. Na 5 jaar privé-les vervolgde zij haar studie bij Dick Troost aan de Edese muziekschool.

In 1978 werd haar muziekstudie voortgezet aan het conservatorium te Arnhem. Zij studeerde hoofdvak Orgel bij Bert Matter, bijvak clavecimbel bij Christopher Farr en tweede hoofdvak Protestantse Kerkmuziek bij Wim Kloppenburg.

Elly Meijer heeft tal van concerten op haar naam staan: o.a. Mattheus- en Johannespassion van Bach, Oratoria de Noël van Saint-Saens, Requiem van Duruflé en tal van andere oratoria. Tevens is zij een veelgevraagd begeleidster van solisten en koren. Naast haar concertpraktijk is zij werkzaam als muziekdocente en cantor/organist in Bennekom.

Ook is zij dirigent van het Torenkamerkoor in Wageningen.

Samen met haar man, Dick Meijer, is zij initiatiefneemster van en als organiste/klaveciniste werkzaam bij het Alexanderconsort. Dit consort bestaat uit een semi-beroepskoor en een professioneel barokorkest, dat tweemaal per jaar cantateconcerten verzorgt op zaterdagmiddag in de Oude of St. Alexanderkerk in Bennekom.

 

 

foto Dirk van Dijk